Myyjälle


 • Myyntipäätös

 • VÄLITTÄJÄN VALINTA

 • MYYNTIIN VALMISTAUTUMINEN

 • Ostotarjous

 • KAUPAN KOHTEEN KUNTOTARKASTUS

 • KAUPANTEKO

Kun teet päätöstä asunnon myynnistä on hyvä istahtaa alas, selkeyttää miksi haluat myydä ja laatia myynnille aikataulu.


MIKSI MYYDÄ?

Miksi haluat myydä asuntosi? Haluatko muuttaa isompaan tai mahdollisesti pienempään asuntoon vai oletko muuttamassa toiselle paikkakunnalle? Päätös asunnon myynnistä saattaa tuntua helpolta päätökseltä. On kuitenkin hyvä pohtia myyntipäätöksen vaikutuksia myös omaan talouteen, lähipiiriin, elämäntyyliin ja asumistavoitteisiin. Myyntiaikeittesi selvittäminen auttaa kiinteistönvälittäjää löytämään sopivimman vaihtoehdon määrittämillesi tavoitteille.


MILLOIN KANNATTAA MYYDÄ?

Ensimmäisenä tulisi määrittää myyntiaikataulu. Jos haluat myydä nopeasti, voidaan myyntiä nopeuttaa antamalla sinulle yksilöity markkinakatsaus ja toimintasuunnitelma tavoitteesi saavuttamiseksi. Jos olet hyvissä ajoin liikkeellä myyntiaikeissa eikä välitöntä kiirettä ole, voidaan markkinatilannetta silloin tarkastella perusteellisesti ja löytää sinulle paras ajankohta asuntosi myynnille. 


MILLAINEN MARKKINATILANNE ON?

Kun valitset Anne LKV:n, voit olla varma, että välittäjälläsi on paras asiantuntemus ja neuvottelutaidot, jotka takaavat sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen asuntokaupassasi.
Anne LKV pitää sinut ajantasalla markkinoiden tapahtumista ja kilpailevien asuntojen myyntitilanteesta. Tiedät tarkalleen mihin asuntosi hinnoittelu perustuu ja milloin kannattaa myydä.

MIKSI SINUN KANNATTAA VALITA AMMATTILAINEN?

Harkitset ehkä myyväsi asuntosi itse. On kuitenkin monia hyviä syitä, miksi sinun kannattaa valita Anne LKV yhteistyökumppaniksesi: suuri kontakti- ja sidosryhmäverkosto, laaja sosiaalisen median näkyvyys, lukuisat nykyiset ja aiemmat asiakkaat yli kahdelta vuosikymmeneltä. Saat asunnollesi kattavimman näkyvyyden ja tehokkaimmat myyntiin valitut markkinointi- ja mainoskanavat, jolla saavutetaan paras mahdollinen lopputulos asuntosi myynnissä.

Anne LKV hoitaa puolestasi kaikki asunnon tai kiinteistön myyntiin vaadittavat asiapaperit. Käytössä on kaikki asuntokaupan digitaaliset palvelut – helposti ja turvallisesti.

 

MITÄ EDELLYTTÄÄ VÄLITTÄJÄLTÄ?

 1. Ammattitaito ja kokemus.
  Yli 25 vuoden kokemus asuntojen ja kiinteistöjen myynnistä, laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto, kaupanvahvistajan oikeudet, jatkuva kouluttautuminen sekä 10 vuoden työkokemus rahoitusalalta ovat kohdallani tae laadusta ja ammattitaidosta.
 2. Asiantuntemus.
  Markkinatilanteen mukaisen myyntihinnan asettaminen vaatii välittäjältä laaja-alaista asiantuntemusta. Talouden suhdanteiden ja markkinamuutosten syiden ymmärtäminen on avainasia tehokkaan myynnin toteuttamiselle.
 3. Saatavuus ja sitoutuminen.
  Kiinteistönvälittäjän tulee pystyä toimimaan nopeasti ja päättäväisesti asuntosi myynnissä. Anne LKV tarjoaa aina ehdottoman luottamuksellista palvelua ja on tavoitettavissa joka päivä.
 1. Raportointi.
  Ilman välittäjän antamaa arvokasta tilannekuvaa myynnin etenemisestä, on myyjän mahdotonta tehdä elämänsä tärkeimpiä päätöksiä. On ehdottoman tärkeää, että välittäjä informoi myyjää säännöllisesti asunnon myyntitilanteesta ja asiakaspalautteesta. Välittäjän tulee kuunnella herkällä korvalla myyjän tavoitteita ja tarpeita sekä aktiivisesti hoitaa asunnon myyntiä, jotta toivottu tulos saavutetaan. Välittäjäsi toimii oppaanasi ja yhteistyökumppanina.  Siksi on tärkeää, että valitset välittäjän, jonka kanssa uskot yhteistyön toimivan parhaalla mahdollisella tavalla.

 

MIKÄ ON ASUNTONI ARVO?

Asunnon omistajat itse myydessään omaa asuntoaan sortuvat varsin usein ylihinnoitteluun. Voit välttää tämän sudenkuopan. Neuvottele kokeneen kiinteistönvälittäjän Anne LKV:n kanssa.

ENSIVAIKUTELMAN VOI TEHDÄ VAIN KERRAN

Ensivaikutelman voit tehdä vain kerran. Se muodostuu ostajalle muutaman ensimmäisen sekunnin aikana. Suuri osa ihmisistä ei hahmota tilaa. Auta heitä näkemään asuntosi mahdollisuudet. Siistit ja kunnostetut asunnot myydään huomattavasti lyhyemmässä myyntiajassa. Siksi pieni panostus asunnon viimeistelyyn kannattaa. Se luo positiivisen vaikutuksen ostajiin ja nostaa usein lopullista myyntihintaa.

 
talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-1

Korjaa koti kuntoon!

Käy huoneet läpi ja tee itsellesi korjauslista. Viimeistelty remontti on tavaramerkki hyvin huolletusta asunnosta!

Lisää valoa!

Vedä kaihtimet ylös. Vaihda palaneet lamput. Tarkista myös ulkovalot! Hyvä valaistus lisää kodikkuutta.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-2
talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-3

Selvästi siistimpi!

Siivoa turhat tavarat ja huonekalut pois. Tee kunnon perussiivous ja laita kaapit järjestykseen. Tavarapaljouden keskeltä ei ostaja hahmota asunnon mahdollisuuksia.

Lemmikit on ihania, mutta...

Kaikki eivät pidä eläimistä. Siivoa ruokakupit esittelyn ajaksi pois. Mahdollisuuksien mukaan, vie lemmikit myyntijaksolla muualle hoitoon. Huomioi hyvin yleiset allergiat!

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-4
talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-5

Henkilökohtaiset tavarat pois.

Valokuvat, pesutarvikkeet, korut, kalenterit jne. Ostajan on silloin helpompi kuvitella koti omakseen.

Hyvät asuntokuvat houkuttelevat asiakkaita.

Valokuvat kertovat myytävästä kohteesta ja sen välittäjästä enemmän kuin tuhat sanaa. Valokuvien laadulla on suora yhteys myös kohteen myyntiajan pituuteen. Anne LKV yhdessä asiantuntevan asuntokuvauksen ammattilainen kanssa varmistavat, että korkealaatuiset premium-valokuvat luovat asunnostasi positiivisen ja laadukkaan, mutta myös totuudenmukaisen ensivaikutelman.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-6
talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-7

Drone ilmavalokuvaus

Drone ilmavalokuvat ja -videot tuovat myyntikohteen esiin täysin uudesta kuvakulmasta. Ilmavalokuvaus soveltuu mainiosti useampien myyntikohteitten kattavaan myyntikuvaukseen. Myös vapaa-ajankohteisiin dronekuvaus sopii mainiosti.

Myynti-ilmoitus

Asunnon myyntiin vaikuttaa laadukkaiden kohdekuvien lisäksi myynti-ilmoituksen houkuttelevuus. Myyntiteksti luo potentiaalisille asiakkaille ensivaikutelman myytävästä asunnosta. Kiehtovan myyntitekstin tulisi soljua kuin kevätpuro - kylmän viileästi ja itsevarman tyylikkäästi. Erinomaisen kiinteistönvälittäjän vahvuus on kirjallinen luovuus. Hyvin kirjoitettu myyntiteksti otetaan vakavasti.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-8
talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Anne_Jokinen-Tampere

Esittelyt

Asunnon tai kiinteistön esittely potentiaalisille asiakkaille on työ, jonka kiinteistönvälittäjäsi hoitaa puolestasi ammattitaidolla. Ostajalle on luontevampaa keskustella asunnosta välittäjän kanssa, jos et ole paikalla. Välittäjäsi tietää tarkasti asuntosi yksityiskohtaisetkin tiedot. Näin ostaja saa esittelyssä parhaan mahdollisen informaation kokonaisuudesta, sen erityispiirteistä ja mahdollisuuksista. Hyvä välittäjä ei lepää laakereillaan, vaan tarttuu viipymättä toimeen. Asuntoesittelyt järjestetään aina toiveittesi mukaisesti yksityisnäyttöinä tai yleisesittelyinä. Panostamme yksityisesittelyihin. Se on palvelu, jota asiakkaamme arvostavat. Asuntoesittelyt onnistuvat myös virtuaalisesti.

HINTA EI OLE AINA OIKEA

"Mitä korkeampi hinta, sitä parempi tarjous." Älä anna tämän väärinkäsityksen huijata itseäsi. Hinta ei aina ole määräävä tekijä tarjousta hyväksyttäessä useastakin syystä: alkuperäinen tarjous ei välttämättä ole lopullinen ja on useita muita ostotarjouksen ehtoja, jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen. Kiinteistönvälittäjäsi auttaa sinua arvioimaan jokaisen ostotarjouksen perusteellisesti. Ostotarjous tehdään aina kirjallisena.

TARJOUSNEUVOTTELUT OIKEALLA TAVALLA

Anne LKV suhtautuu eettiseen vastuuseen ostotarjousehtojen oikeudenmukaisesta neuvottelemisesta erittäin vakavasti. Tehtävänä on löytää win-win-sopimus, joka hyödyttää kaupan kumpaakin osapuolta. Saatat jopa joutua käsittelemään useita tarjouksia ennen kuin hyväksyt itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Anne LKV takaa jokaisen ostotarjouksen perusteellisen ja objektiivisen arvioinnin kanssasi auttaakseen sinua tekemään oikean valinnan. Myyjä on aina se joka viime kädessä päättää, minkä ostotarjouksen hän hyväksyy.

 

OSTOTARJOUS

Asunto-osakkeen ostotarjous on sitova tarjous ostaa asunto. Tämä tarkoittaa, että voimassaoloaikana hyväksytyn tarjouksen perumisesta seuraa korvausvelvollisuus. Mikäli ostaja peruu kaupat, menettää hän maksamansa käsirahan tai ostotarjouksessa määritetyn korvaussumman. Kauppojen peruminen ilman korvausvelvollisuutta on mahdollinen, jos ostotarjous on tehty ehdollisena eikä ehto ole täyttynyt. 

Kiinteistön esisopimus on sopimus kiinteistökaupasta ja siinä määritellään muun muassa kaupan kohde ja ehdot. Esisopimus tehdään kirjallisena ja sen allekirjoittaa molemmat kauppaosapuolet kaupanvahvistajan läsnä ollessa. Esisopimus on myös sitova, mutta sopimuksessa on mahdollista määrittää se sitovaksi vain toiselle kauppaosapuolelle.

Kiinteistökaupan esisopimuksen tulee täyttää lain määrittämät vaatimukset ja määrämuoto. Parasta onkin jättää esisopimuksen laatiminen kiinteistönvälittäjäsi huoleksi.

 • Kosteuskartoitus on tutkimus, jossa havainnoidaan rakenteissa esiintyvää kosteutta taikka tutkitaan mahdollisen yksittäisen vaurion tai ongelman syytä ja laajuutta mittaamalla rakenteiden kosteutta pintamittauksin rakenteita rikkomatta. Tutkimus kertoo lähinnä vain siitä, onko rakenteissa pintapuolisesti havaittavissa tutkimushetkellä poikkeavaa kosteutta.

 • Asuntokaupan kuntotarkastus on pääasiassa aistinvaraisilla havainnoilla rakenteita rikkomatta tehty rakennusteknisen kunnon arviointi. Asuntokaupan kuntotarkastuksen sisältö, suoritustapa ja raportointi on määritelty kuluttajan näkökulmasta tilaajan ohjeessa sekä suoritusohjeessa.

 • Kuntoarvio on rakennuksen rakenteellisen kunnon tutkimus, joka perustuu silmämääräiseen havainnointiin rakenteita rikkomatta.

 • Kuntotutkimus on edellä mainittuja perusteellisempi tutkimus, jossa perehdytään jonkin rakennuksen tietyn osan kuntoon rakenteita rikkovien tai muiden silmämääräistä tarkempien menetelmien avulla.

 

Asunnon kuntoa voidaan selvittää monella eri tavalla. Yleisin ja eniten käytetty kohteen kuntoa mittaava toimenpide on Asuntokaupan kuntotarkastus. Asuntokaupan kuntotarkastus tuo turvaa asunto- ja kiinteistökauppoihin. Suositeltavaa on, että kaupan kohteeseen suoritetaan aina ennen kauppaa ulkopuolisen asiantuntijan toimesta kattava asuntokaupan kuntotarkastus. Se olisi hyvä teettää hyvissä ajoin, mielellään viimeistään myynnin aloitusvaiheessa. Kaupan kohteessa voidaan suorittaa myös esimerkiksi kosteuskartoitus tai perusteellisempi kuntotutkimus, jossa johonkin rakennuksen osan kuntoon perehdytään tavanomaista tarkempien menetelmien avulla.

 

PANKKI

Pankki vaatii kaupan kohteesta suoritetun asuntokaupan tarkastusraportin luettavakseen ennen lainan myöntämistä ostajalle. Näin lainanantaja varmistuu siitä, että saa myönnettävälle lainalle sovitun mukaisen vakuuden.

 

EHDOLLISUUS

Mikäli myyjä ei ole teettänyt kohteeseen kuntotarkastusta, voi ostaja asettaa sen teettämisen ostotarjouksen ehdoksi. Kuntotarkastuksen tilaaja voi olla myyjä, ostaja, kiinteistönvälittäjä tai osapuolet yhdessä. Tarkastuksen lupa tulee kuitenkin aina kohteen omistajalta.

Ehto on täytettävä ennen kuin sopimus tulee sitovaksi. Ostaja sisällyttää yleensä ostotarjoukseen ehdon, jossa todetaan, että hänen sopimuksensa on sitova vain, kun pätevältä kuntotarkastajalta on saatu kaupan kohteesta ostajaa tyydyttävä kuntotarkastusraportti tai kosteuskartoitus.

 

VASTUU KAUPAN KOHTEEN KUNNOSTA

Kuntotarkastus ei poista myyjän vastuuta. Asunnon myyjän vastuu on laaja ja ulottuu ajallisesti pitkälle: käytetyssä osakehuoneistossa asuntokauppalain mukainen virhevastuu on kaksi vuotta siitä, kun asunnon hallinta on luovutettu ostajalle. Kiinteistön kaupassa vastuuaika laatuvirheen osalta on viisi vuotta. 

Kaupan kohteessa suoritettu kuntotarkastus ei vastaavasti poista ostajan velvollisuutta tarkastaa kohde ennen kaupantekoa. Ostaja ei voi vedota jälkikäteen laatuvirheenä seikkaan, joka on oletettavasti voitu havaita asunnon tarkastuksessa.

Kun ostotarjous on hyväksytty, kuntotarkastus tai kosteusmittaus tehty sekä ostotarjouksen mahdolliset muut ehdot poistuneet (esim. lainaehto), on asuntokauppojen aika. Asuntokaupat voidaan hoitaa joko täysin digitaalisesti ilman konttorissa asiointia tai perinteisessä asuntokauppatilaisuudessa, joka järjestetään yleensä ostajan pankissa.

DIAS-ASUNTOKAUPPA

Digitaalinen asuntokauppa (DIAS) mahdollistaa turvallisen, sujuvan ja nykyaikaisen tavan solmia asuntokaupat. DIAS-kaupoissa on aina mukana kiinteistönvälittäjä, ja kaupantekoon liittyvät asiat sovitaan pankin kanssa valmiiksi, kuten ennenkin, ennen kauppakirjan sähköistä allekirjoitusta.

Ajasta ja paikasta riippumatta

DIAS-kaupassa kaupanteko ei ole enää sidottu aikaan ja paikkaan. 

Vaivatonta ja helppoa

Allekirjoitukset voi hoitaa esimerkiksi kotisohvalta, mökkilaiturilta tai lomamatkalta käsin.

Turvallista kaupankäyntiä

DIAS-asuntokauppa on jopa perinteistä asuntokauppaa turvallisempi, koska siinä voidaan paremmin taata tiedon, maksujen ja panttien siirtyminen oikeille tahoille. Kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki, joka ehkäisee huijausmahdollisuudet.

Voit seurata oman DIAS-kauppasi etenemistä vaihe vaiheelta aina kaupan valmistelusta viimeistelyyn asti DIASin asiointipalvelusta.

ASUNTOKAUPPA PERINTEISELLÄ TAVALLA 

Asuntokauppatilaisuus voidaan järjestää myös perinteisellä tavalla pankin konttorissa. On muutamia tilanteita, jolloin asuntokauppaa ei voi tehdä digitaalisena kauppana. Näissä tapauksissa järjestetään asuntokauppatilaisuus yleensä ostajan pankkiin.

DIAS-KIINTEISTÖKAUPPA

Kiinteistökaupat, kuten mökki- ja omakotitalokaupat, on mahdollista tehdä kätevästi DIAS-kauppana. DIASissa kaupat tapahtuvat kokonaisuudessaan digitaalisesti, joten kaupat voi tehdä halutessaan vaikka kokonaan etänä. Kun kauppa tehdään sähköisesti, ei kaupanvahvistajaa tarvita. 

Kiinteistökauppa on mahdollista tehdä DIASissa, kun kaupat tehdään välittäjän avulla, kaupan kohteena on kokonainen kiinteistö, kiinteistön määräosa tai vuokraoikeus ja kauppaa varten on tulossa rahoitus pankista.

KIINTEISTÖKAUPPA PERINTEISELLÄ TAVALLA 

Kiinteistön kaupantekotilaisuus voidaan järjestää myös perinteisellä tavalla pankin konttorissa. Tällöin välittäjä huolehtii, että mahdollisten panttikirjojen siirtositoumus saadaan myyjän pankilta ostajan pankille ennen kaupantekoa sekä tilaa kaupanvahvistajan kaupantekoon.  Ilman kaupanvahvistajaa kiinteistökauppa ei ole pätevä eikä ostaja voi saada kiinteistölle lainhuutoa.

Kun DIAS-kauppa on tehty tai pankin konttorissa kauppatilaisuus pidetty, on aika onnitteluille. Onnittelut kaupasta!


 • Myyntipäätös

 • VÄLITTÄJÄN VALINTA

 • MYYNTIIN VALMISTAUTUMINEN

 • Ostotarjouksen hyväksyminen

 • KAUPAN KOHTEEN KUNTOTARKASTUS

 • KAUPANTEKO

Kun teet päätöstä asunnon myynnistä on hyvä istahtaa alas, selkeyttää miksi haluat myydä ja laatia myynnille aikataulu.


MIKSI MYYDÄ?

Miksi haluat myydä asuntosi? Haluatko muuttaa isompaan tai mahdollisesti pienempään asuntoon vai oletko muuttamassa toiselle paikkakunnalle? Päätös asunnon myynnistä saattaa tuntua helpolta päätökseltä. On kuitenkin hyvä pohtia myyntipäätöksen vaikutuksia myös omaan talouteen, lähipiiriin, elämäntyyliin ja asumistavoitteisiin. Myyntiaikeittesi selvittäminen auttaa kiinteistönvälittäjää löytämään sopivimman vaihtoehdon määrittämillesi tavoitteille.

MILLOIN KANNATTAA MYYDÄ?

Ensimmäisenä tulisi määrittää myyntiaikataulu. Jos haluat myydä nopeasti, voidaan myyntiä nopeuttaa antamalla sinulle yksilöity markkinakatsaus ja toimintasuunnitelma tavoitteesi saavuttamiseksi. Jos olet hyvissä ajoin liikkeellä myyntiaikeissa eikä välitöntä kiirettä ole, voidaan markkinatilannetta silloin tarkastella perusteellisesti ja löytää sinulle paras ajankohta asuntosi myynnille. 

MILLAINEN MARKKINATILANNE ON?

Kun valitset Anne LKV:n, voit olla varma, että välittäjälläsi on paras asiantuntemus ja neuvottelutaidot, jotka takaavat sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen asuntokaupassasi.
Anne LKV pitää sinut ajantasalla markkinoiden tapahtumista ja kilpailevien asuntojen myyntitilanteesta. Tiedät tarkalleen mihin asuntosi hinnoittelu perustuu ja milloin kannattaa myydä.

MIKSI SINUN KANNATTAA VALITA AMMATTILAINEN?

Harkitset ehkä myyväsi asuntosi itse. On kuitenkin monia hyviä syitä, miksi sinun kannattaa valita Anne LKV yhteistyökumppaniksesi: suuri kontakti- ja sidosryhmäverkosto, laaja sosiaalisen median näkyvyys, lukuisat nykyiset ja aiemmat asiakkaat yli kahdelta vuosikymmeneltä. Saat asunnollesi kattavimman näkyvyyden ja tehokkaimmat myyntiin valitut markkinointi- ja mainoskanavat, jolla saavutetaan paras mahdollinen lopputulos asuntosi myynnissä.

Anne LKV hoitaa puolestasi kaikki asunnon tai kiinteistön myyntiin vaadittavat asiapaperit. Käytössä on kaikki asuntokaupan digitaaliset palvelut – helposti ja turvallisesti.

 

MITÄ EDELLYTTÄÄ VÄLITTÄJÄLTÄ?

 1. Ammattitaito ja kokemus.
  Yli 25 vuoden kokemus asuntojen ja kiinteistöjen myynnistä, laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto, kaupanvahvistajan oikeudet, jatkuva kouluttautuminen sekä 10 vuoden työkokemus rahoitusalalta ovat kohdallani tae laadusta ja ammattitaidosta.
 2. Asiantuntemus.
  Markkinatilanteen mukaisen myyntihinnan asettaminen vaatii välittäjältä laaja-alaista asiantuntemusta. Talouden suhdanteiden ja markkinamuutosten syiden ymmärtäminen on avainasia tehokkaan myynnin toteuttamiselle.
 3. Saatavuus ja sitoutuminen.
  Kiinteistönvälittäjän tulee pystyä toimimaan nopeasti ja päättäväisesti asuntosi myynnissä. Anne LKV tarjoaa aina ehdottoman luottamuksellista palvelua ja on tavoitettavissa joka päivä.
 1. Raportointi.
  Ilman välittäjän antamaa arvokasta tilannekuvaa myynnin etenemisestä, on myyjän mahdotonta tehdä elämänsä tärkeimpiä päätöksiä. On ehdottoman tärkeää, että välittäjä informoi myyjää säännöllisesti asunnon myyntitilanteesta ja asiakaspalautteesta. Välittäjän tulee kuunnella herkällä korvalla myyjän tavoitteita ja tarpeita sekä aktiivisesti hoitaa asunnon myyntiä, jotta toivottu tulos saavutetaan. Välittäjäsi toimii oppaanasi ja yhteistyökumppanina.  Siksi on tärkeää, että valitset välittäjän, jonka kanssa uskot yhteistyön toimivan parhaalla mahdollisella tavalla.

 

MIKÄ ON ASUNTONI ARVO?

Asunnon omistajat itse myydessään omaa asuntoaan sortuvat varsin usein ylihinnoitteluun. Voit välttää tämän sudenkuopan. Neuvottele kokeneen kiinteistönvälittäjän Anne LKV:n kanssa.

ENSIVAIKUTELMAN VOI TEHDÄ VAIN KERRAN

Ensivaikutelman voit tehdä vain kerran. Se muodostuu ostajalle muutaman ensimmäisen sekunnin aikana. Suuri osa ihmisistä ei hahmota tilaa. Auta heitä näkemään asuntosi mahdollisuudet. Siistit ja kunnostetut asunnot myydään huomattavasti lyhyemmässä myyntiajassa. Siksi pieni panostus asunnon viimeistelyyn kannattaa. Se luo positiivisen vaikutuksen ostajiin ja nostaa usein lopullista myyntihintaa.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-1

Korjaa koti kuntoon!

Käy huoneet läpi ja tee itsellesi korjauslista. Viimeistelty remontti on tavaramerkki hyvin huolletusta asunnosta!

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-2

Lisää valoa!

Vedä kaihtimet ylös. Vaihda palaneet lamput. Tarkista myös ulkovalot! Hyvä valaistus lisää kodikkuutta.

Selvästi siistimpi!

Siivoa turhat tavarat ja huonekalut pois. Tee kunnon perussiivous ja laita kaapit järjestykseen.  Tavarapaljouden keskeltä ei ostaja hahmota asunnon mahdollisuuksia.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-4

Lemmikit on ihania, mutta...

Kaikki eivät pidä eläimistä. Siivoa ruokakupit esittelyn ajaksi pois. Mahdollisuuksien mukaan, vie lemmikit myyntijaksolla muualle hoitoon. Huomioi hyvin yleiset allergiat!

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-5

Henkilökohtaiset tavarat pois.

Valokuvat, pesutarvikkeet, korut, kalenterit jne. Ostajan on silloin helpompi kuvitella koti omakseen.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-6

Hyvät asuntokuvat houkuttelevat asiakkaita.

Valokuvat kertovat myytävästä kohteesta ja sen välittäjästä enemmän kuin tuhat sanaa. Valokuvien laadulla on suora yhteys myös kohteen myyntiajan pituuteen. Anne LKV yhdessä asiantuntevan asuntokuvauksen ammattilainen kanssa varmistavat, että korkealaatuiset premium-valokuvat luovat asunnostasi positiivisen ja laadukkaan, mutta myös totuudenmukaisen ensivaikutelman.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-7

Drone ilmavalokuvaus

Drone ilmavalokuvat ja -videot tuovat myyntikohteen esiin täysin uudesta kuvakulmasta. Ilmavalokuvaus soveltuu mainiosti useampien myyntikohteitten kattavaan myyntikuvaukseen. Myös vapaa-ajankohteisiin dronekuvaus sopii mainiosti.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Tampere-ylöjärvi-Kangasala-8

Myynti-ilmoitus

Asunnon myyntiin vaikuttaa laadukkaiden kohdekuvien lisäksi myynti-ilmoituksen houkuttelevuus. Myyntiteksti luo potentiaalisille asiakkaille ensivaikutelman myytävästä asunnosta. Kiehtovan myyntitekstin tulisi soljua kuin kevätpuro - kylmän viileästi ja itsevarman tyylikkäästi. Erinomaisen kiinteistönvälittäjän vahvuus on kirjallinen luovuus. Hyvin kirjoitettu myyntiteksti otetaan vakavasti.

talon-asunnon-myynti-kiinteistönvälittäjä-Anne_Jokinen-Tampere

Esittelyt

Asunnon tai kiinteistön esittely potentiaalisille asiakkaille on työ, jonka kiinteistönvälittäjäsi hoitaa puolestasi ammattitaidolla. Ostajalle on luontevampaa keskustella asunnosta välittäjän kanssa, jos et ole paikalla. Välittäjäsi tietää tarkasti asuntosi yksityiskohtaisetkin tiedot. Näin ostaja saa esittelyssä parhaan mahdollisen informaation kokonaisuudesta, sen erityispiirteistä ja mahdollisuuksista.

Hyvä välittäjä ei lepää laakereillaan, vaan tarttuu viipymättä toimeen. Asuntoesittelyt järjestetään  aina toiveittesi mukaisesti yksityisnäyttöinä tai yleisesittelyinä. Panostamme yksityisesittelyihin. Se on palvelu, jota asiakkaamme arvostavat. Asuntoesittelyt onnistuvat myös virtuaalisesti.

HINTA EI OLE AINA OIKEA

"Mitä korkeampi hinta, sitä parempi tarjous." Älä anna tämän väärinkäsityksen huijata itseäsi. Hinta ei aina ole määräävä tekijä tarjousta hyväksyttäessä useastakin syystä: alkuperäinen tarjous ei välttämättä ole lopullinen ja on useita muita ostotarjouksen ehtoja, jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen. Kiinteistönvälittäjäsi auttaa sinua arvioimaan jokaisen ostotarjouksen perusteellisesti. Ostotarjous tehdään aina kirjallisena.

 

TARJOUSNEUVOTTELUT OIKEALLA TAVALLA

Anne LKV suhtautuu eettiseen vastuuseen ostotarjousehtojen oikeudenmukaisesta neuvottelemisesta erittäin vakavasti. Tehtävänä on löytää win-win-sopimus, joka hyödyttää kaupan kumpaakin osapuolta. Saatat jopa joutua käsittelemään useita tarjouksia ennen kuin hyväksyt itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Anne LKV takaa jokaisen ostotarjouksen perusteellisen ja objektiivisen arvioinnin kanssasi auttaakseen sinua tekemään oikean valinnan. Myyjä on aina se joka viime kädessä päättää, minkä ostotarjouksen hän hyväksyy.

 

ASUNTO-OSAKKEEN OSTOTARJOUS

Asunto-osakkeen ostotarjous on sitova tarjous ostaa asunto. Tämä tarkoittaa, että voimassaoloaikana hyväksytyn tarjouksen perumisesta seuraa korvausvelvollisuus. Mikäli ostaja peruu kaupat, menettää hän maksamansa käsirahan tai ostotarjouksessa määritetyn korvaussumman. Kauppojen peruminen ilman korvausvelvollisuutta on mahdollinen, jos ostotarjous on tehty ehdollisena eikä ehto ole täyttynyt. 
Kiinteistön esisopimus

Kiinteistön esisopimus on sopimus kiinteistökaupasta ja siinä määritellään muun muassa kaupan kohde ja ehdot. Esisopimus tehdään kirjallisena ja sen allekirjoittaa molemmat kauppaosapuolet kaupanvahvistajan läsnä ollessa. Esisopimus on myös sitova, mutta sopimuksessa on mahdollista määrittää se sitovaksi vain toiselle kauppaosapuolelle.

Kiinteistökaupan esisopimuksen tulee täyttää lain määrittämät vaatimukset ja määrämuoto. Parasta onkin jättää esisopimuksen laatiminen kiinteistönvälittäjäsi huoleksi.

 • Kosteuskartoitus on tutkimus, jossa havainnoidaan rakenteissa esiintyvää kosteutta taikka tutkitaan mahdollisen yksittäisen vaurion tai ongelman syytä ja laajuutta mittaamalla rakenteiden kosteutta pintamittauksin rakenteita rikkomatta. Tutkimus kertoo lähinnä vain siitä, onko rakenteissa pintapuolisesti havaittavissa tutkimushetkellä poikkeavaa kosteutta.

 • Asuntokaupan kuntotarkastus on pääasiassa aistinvaraisilla havainnoilla rakenteita rikkomatta tehty rakennusteknisen kunnon arviointi. Asuntokaupan kuntotarkastuksen sisältö, suoritustapa ja raportointi on määritelty kuluttajan näkökulmasta tilaajan ohjeessa sekä suoritusohjeessa.

 • Kuntoarvio on rakennuksen rakenteellisen kunnon tutkimus, joka perustuu silmämääräiseen havainnointiin rakenteita rikkomatta.

 • Kuntotutkimus on edellä mainittuja perusteellisempi tutkimus, jossa perehdytään jonkin rakennuksen tietyn osan kuntoon rakenteita rikkovien tai muiden silmämääräistä tarkempien menetelmien avulla.

 

Asunnon kuntoa voidaan selvittää monella eri tavalla. Yleisin ja eniten käytetty kohteen kuntoa mittaava toimenpide on Asuntokaupan kuntotarkastus. Asuntokaupan kuntotarkastus tuo turvaa asunto- ja kiinteistökauppoihin. Suositeltavaa on, että kaupan kohteeseen suoritetaan aina ennen kauppaa ulkopuolisen asiantuntijan toimesta kattava asuntokaupan kuntotarkastus. Se olisi hyvä teettää hyvissä ajoin, mielellään viimeistään myynnin aloitusvaiheessa. Kaupan kohteessa voidaan suorittaa myös esimerkiksi kosteuskartoitus tai perusteellisempi kuntotutkimus, jossa johonkin rakennuksen osan kuntoon perehdytään tavanomaista tarkempien menetelmien avulla.

 

PANKKI

Pankki vaatii kaupan kohteesta suoritetun asuntokaupan tarkastusraportin luettavakseen ennen lainan myöntämistä ostajalle. Näin lainanantaja varmistuu siitä, että saa myönnettävälle lainalle sovitun mukaisen vakuuden.

 

EHDOLLISUUS

Mikäli myyjä ei ole teettänyt kohteeseen kuntotarkastusta, voi ostaja asettaa sen teettämisen ostotarjouksen ehdoksi. Kuntotarkastuksen tilaaja voi olla myyjä, ostaja, kiinteistönvälittäjä tai osapuolet yhdessä. Tarkastuksen lupa tulee kuitenkin aina kohteen omistajalta.

Ehto on täytettävä ennen kuin sopimus tulee sitovaksi. Ostaja sisällyttää yleensä ostotarjoukseen ehdon, jossa todetaan, että hänen sopimuksensa on sitova vain, kun pätevältä kuntotarkastajalta on saatu kaupan kohteesta ostajaa tyydyttävä kuntotarkastusraportti tai kosteuskartoitus.

 

VASTUU KAUPAN KOHTEEN KUNNOSTA

Kuntotarkastus ei poista myyjän vastuuta. Asunnon myyjän vastuu on laaja ja ulottuu ajallisesti pitkälle: käytetyssä osakehuoneistossa asuntokauppalain mukainen virhevastuu on kaksi vuotta siitä, kun asunnon hallinta on luovutettu ostajalle. Kiinteistön kaupassa vastuuaika laatuvirheen osalta on viisi vuotta. 

Kaupan kohteessa suoritettu kuntotarkastus ei vastaavasti poista ostajan velvollisuutta tarkastaa kohde ennen kaupantekoa. Ostaja ei voi vedota jälkikäteen laatuvirheenä seikkaan, joka on oletettavasti voitu havaita asunnon tarkastuksessa.

Kun ostotarjous on hyväksytty, kuntotarkastus tai kosteusmittaus tehty sekä ostotarjouksen mahdolliset muut ehdot poistuneet (esim. lainaehto), on asuntokauppojen aika. Asuntokaupat voidaan hoitaa joko täysin digitaalisesti ilman konttorissa asiointia tai perinteisessä asuntokauppatilaisuudessa, joka järjestetään yleensä ostajan pankissa.

 

DIAS-ASUNTOKAUPPA

Digitaalinen asuntokauppa (DIAS) mahdollistaa turvallisen, sujuvan ja nykyaikaisen tavan solmia asuntokaupat. DIAS-kaupoissa on aina mukana kiinteistönvälittäjä, ja kaupantekoon liittyvät asiat sovitaan pankin kanssa valmiiksi, kuten ennenkin, ennen kauppakirjan sähköistä allekirjoitusta.

 

Ajasta ja paikasta riippumatta

DIAS-kaupassa kaupanteko ei ole enää sidottu aikaan ja paikkaan. 


Vaivatonta ja helppoa

Allekirjoitukset voi hoitaa esimerkiksi kotisohvalta, mökkilaiturilta tai lomamatkalta käsin.


Turvallista kaupankäyntiä

DIAS-asuntokauppa on jopa perinteistä asuntokauppaa turvallisempi, koska siinä voidaan paremmin taata tiedon, maksujen ja panttien siirtyminen oikeille tahoille. Kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki, joka ehkäisee huijausmahdollisuudet.

Voit seurata oman DIAS-kauppasi etenemistä vaihe vaiheelta aina kaupan valmistelusta viimeistelyyn asti DIASin asiointipalvelusta.

 

ASUNTOKAUPPA PERINTEISELLÄ TAVALLA 

Asuntokauppatilaisuus voidaan järjestää myös perinteisellä tavalla pankin konttorissa. On muutamia tilanteita, jolloin asuntokauppaa ei voi tehdä digitaalisena kauppana. Näissä tapauksissa järjestetään asuntokauppatilaisuus yleensä ostajan pankkiin.

 

DIAS-KIINTEISTÖKAUPPA

Kiinteistökaupat, kuten mökki- ja omakotitalokaupat, on mahdollista tehdä kätevästi DIAS-kauppana. DIASissa kaupat tapahtuvat kokonaisuudessaan digitaalisesti, joten kaupat voi tehdä halutessaan vaikka kokonaan etänä. Kun kauppa tehdään sähköisesti, ei kaupanvahvistajaa tarvita. 

Kiinteistökauppa on mahdollista tehdä DIASissa, kun kaupat tehdään välittäjän avulla, kaupan kohteena on kokonainen kiinteistö tai vuokraoikeus ja kauppaa varten on tulossa rahoitus pankista.

 

KIINTEISTÖKAUPPA PERINTEISELLÄ TAVALLA 

Kiinteistön kaupantekotilaisuus voidaan järjestää myös perinteisellä tavalla pankin konttorissa. Tällöin välittäjä huolehtii, että mahdollisten panttikirjojen siirtositoumus saadaan myyjän pankilta ostajan pankille ennen kaupantekoa sekä tilaa kaupanvahvistajan kaupantekoon.  Ilman kaupanvahvistajaa kiinteistökauppa ei ole pätevä eikä ostaja voi saada kiinteistölle lainhuutoa.

Kun DIAS-kauppa on tehty tai pankin konttorissa kauppatilaisuus pidetty, on aika onnitteluille. Onnittelut kaupasta!